Hvordan være en lykkelig kristen tenåring

Hvis du er en kristen tenåring (eller preteen) som vil glede deg over forholdene dine, samtidig som du holder rett med Gud og din moral, så må du holde deg tro mot din tro. En av Åndens frukt er glede! Gud vil at du skal ha det gøy. Han vil ikke at du skal være trist. Han vil at du skal være lykkelig, men ikke synde med vilje. Du kan gjøre dette lykkelig med litt krefter.
Ta kontakt med Gud. Les Bibelen din, be og tilbe. Å lese Bibelen din betyr ikke at du må lese den hele veien; hoppe rundt. En ting Bibelen ikke skal være, er kjedelig. Ta deg tid til å meditere om Ordet, se etter forståelse og prøv å bruke det i livet ditt.
 • Å be betyr ikke at du må bruke 30 minutter på å snakke med Gud. Du trenger ikke å være god. Du trenger ikke å knele, kaste hendene, eller til og med lukke øynene. Du kan be stående opp eller på knærne med øynene og hendene løftet til himmelen. Den bønnen kan være bare noen få ord gjentatt flere ganger, "Fyll meg". "Fyll meg, Herre." Det er enkelt, men Gud forstår at det betyr: "Fyll meg med din ånd, din styrke, din glede. Hjelp meg å vise din kjærlighet til andre."
 • Tilbedelse trenger ikke bare være i kirken. Du kan synge og tilbe hvor som helst, også i bilen på vei til skolen. Få en gruppe gode kristne venner sammen, hvis du kan, og ta deg tid til å synge tilbedelsessanger. Husk at tilbedelse av og til bare skal være mellom deg og Gud, uten noen andre rundt.
Hold deg i nærheten av familien. Kom sammen med foreldrene dine; ta tid med hver av dem for å ha det gøy. Det kan være morsomt å jobbe med et prosjekt sammen. Det er alltid en god ting å ha et sunt forhold til foreldrene dine. Snakk også med foreldrene dine om Gud; de kan hjelpe din tro, hvis de også er kristne. Hvis de ikke er det, er det like viktig som noen gang å ha et godt forhold til dem.
 • Ikke glem å være nær søsken og barneforeldrene dine (hvis du er heldig nok til å ha dem).
Bygg en nær vennekrets. Velg hvor som helst mellom 1 og 15 gode venner. De trenger ikke å være på samme alder eller kjønn, men prøv i din nærmeste gruppe å holde seg til kristne som har god innflytelse. Ha noen kristne venner som er eldre enn deg, om mulig, slik at du kan slå opp til dem, og de kan hjelpe din tro til å vokse ved å diskutere Guds ord.
 • Med eldre venner du ser opp til, sørg for at de har god påvirkning.
 • Ha gjerne andre venner foruten den nære gruppen; inkludere andre, og kanskje vil du få en sjanse til å være den gode innflytelsen.
 • Forsikre deg om at vennene du velger er ekte venner. De skulle bygge deg opp, ikke få deg ned.
Ta vare på kroppen din. Dette kan bety mange ting, men behandler kroppen din som et tempel. Her er noen få ting du kan gjøre:
 • Spis sunn mat. Dette betyr ikke noe junk food; bare alle ting i moderasjon. Grymhet er en synd, men ikke sulte deg selv av noen grunn.
 • Hold deg unna narkotika og sigaretter, og vent til du er 21 år til alkoholen. Vær moderat i alt, spesielt ting som muligens har negative sider ved seg. Nok sagt?
 • Vær fornøyd med kroppen din; det er vakkert. Tross alt, Gud gjorde deg. Hold deg i god form selv om du må gå, jogge, svømme og gå.
 • Vær beskjeden. Dekk til kroppen din. Kle deg passende og attraktivt. Selv om du prøver å få en date, er utroskap ikke veien å gjøre ting på. Du vil få oppmerksomhet, men det vil sannsynligvis ikke være den rette typen, eller tiltrekke de rette menneskene.
Være trygg. Bygg deg opp, og ta vare på tankene dine og karakterer hvis du er på skolen. Ikke kritiser eller kutt deg selv eller andre ned.
Uttrykk deg selv. Den varme skjorten du er glad i, er på baksiden av skapet ditt fordi det ikke er "kult" - bruk det! Ingen vil stoppe deg, og det kan hende du kan le av det.
 • En av de beste måtene å føle seg lykkelig på er å gjøre noen andre lykkelige. Du får ta del i deres lykke. Du kan bli overrasket over hvor oppløftende selv en enkel klapp på ryggen kan være både giver og mottaker.
Vil Kristus og Gud alltid tilgi meg hvis jeg har syndet og bedt om tilgivelse?
Gud vil alltid tilgi deg hvis du virkelig er lei deg for syndene dine.
Kan jeg høre på rap eller hip-hop? Hva slags musikk skal jeg høre på?
Det kommer virkelig an på deg og foreldrene dine. Masse rap og hip-hop inneholder tekster som er voldelige eller seksuelt eksplisitte eller på annen måte ikke faller innenfor grensene for kristne verdier. Det er kristne hiphop-grupper der ute. Prøv å spørre noen av de kristne jevnaldrende hva de lytter til.
Hvordan kan jeg finne den rette kirken for meg som tenåring?
Det er ikke annerledes om du er tenåring eller voksen, du må prøve dem. Føles tjenesten riktig og snakker med deg? Eller blir det tvunget og forfulgt? Be om det, du vil kjenne den rette. Ikke baser avgjørelsen på ett besøk, prøv minst 2-3. Ikke vær redd for å be om en anbefaling. Se også på hvilke ungdomsgrupper kirken måtte ha der du kan møte likesinnede.
Kan jeg se filmer? I så fall, hvilke filmer kan jeg se?
Vel, det gjør egentlig ikke noe. Men hvis du heller vil se filmer som har mindre eksplisitte scener i seg, vil jeg lete etter Pure Flix-filmer. De er kristenorienterte.
Jeg har mange ikke-kristne venner. Hvordan respekterer jeg dem, men forblir tro mot Gud?
Akkurat det: respektere dem og vis dem god vilje. Du kan prøve å overbevise dem om å bli kristne hvis du ønsker det; imidlertid ikke tving det.
solperformance.com © 2020