Hvordan bli Sacristan

Som alter servering , det å være sakristan er en veldig gunstig måte å hjelpe kirkesamfunnet ditt på, og en aktiv måte å delta i en katolsk masse på. Les videre for å finne ut hva det å være sakristan innebærer.
Vet hva sakristaner gjør. Plikter varierer veldig etter fellesskap, men de grunnleggende jobbene er disse: [1]
  • Forbereder den hellige eukaristien til feiringen av massen. Dette inkluderer klargjøring av vin, vann og brød og å sette dem på plass for massestart.
  • Sette opp kirken. Vanligvis ankommer sakristaner til kirken før noen andre - ofte til og med presten / feieren. De tenner lysene, ordner bøkene og utfører i utgangspunktet en liten rengjøring før massen begynner.
  • Assistere alteret servere. Sacristans forbereder og hjelper altserverne med å utføre sine grunnleggende oppgaver før og under messen. Merk: Les Be a Altar Server for å se hva denne stillingen innebærer.
  • Rengjøring av de hellige materialene etter masse. Det er vanligvis et sakristi, et rom helt foran eller bak i kirken som er reservert for denne stillingen, der de hellige beholderne for vann, kropp og blod blir lagret og rengjort. Alt ligger tilbake på sin plass i sakristiet før sakristaner forlater kirken.
Vurder disse typiske kravene / egenskapene før du søker på stillingen: [2]
  • Sacristans er vanligvis eldre enn alteretjenere, og har vanligvis en gang vært en. Å være en alter-server før sacristan kan gjøre deg kjent med "bak kulissene" rekkefølgen på massen.
  • Sacristans må være ansvarlige og modne. En del av denne jobben er å respektere Jesu Kristi kropp og blod. Sacristans skal ikke lure med det hellige materialet eller prøve å være morsom; de er der for å få jobben gjort.
  • Sacristans bør være pålitelige. Avhengig av kirken, kan det hende du blir bedt om å gjøre denne jobben hvor som helst fra hver uke til en gang i året. Uansett, gjør deg tilgjengelig hver gang, og vær konsekvent i kirken som en levedyktig erstatning eller utfylling ved behov.
  • Sacristans skal være raske lærere og veldig organisert. Dette vil bidra til at rekkefølgen av massen går jevnt.
Bestem deg for om dette er noe du tror du kan gjøre. Sacristan-stillingen krever at du er ansvarlig , pålitelig , og entusiastisk og villig til å hjelpe i enhver situasjon. Kan du virkelig forplikte deg til å dukke opp hver søndag og sitte alene på siden, klar til å hoppe opp ved prestens ringende samtale? Er du villig til å ofre tid sammen med familien for å hjelpe samfunnet? Husk dette.
Spør rundt i kirkesamfunnet. Hvordan du søker sakristan avhenger veldig av kirken. Sjekk ut kirkebulletinen og ring kontornummeret, eller send en e-post. Fang prestene etter messen på søndag, presenter deg (hvis du ikke allerede har gjort det) og spør om sakristanstillingen er åpen, og i så fall hvordan du søker. [3] Være høflig .
Fyll ut søknaden hvis du får en. Ikke lyg å gjøre deg selv lyd pålitelig; for eksempel, hvis du vet at du ikke er i byen det meste av sommeren, ikke legg ut at du er tilgjengelig når de måtte ringe til deg. La de sanne gode egenskapene dine skinne igjennom, så er du sikker på å bli akseptert som en anstendig kandidat til jobben.
Be om å bli trent. Erfarne eller tidligere sakristaner, eller til og med prester eller diakoner er villige og glade for å trene en ny sakristan. Lytt nøye og vær oppmerksom på detaljer, for snart vil du være der oppe og oppfylle det stedet - er du klar?
Hvordan åpner jeg Roman Missal?
Når du åpner den romerske missalen, åpner du den med venstre hånd og plasserer dine to fingre på det fargede båndet som markerer siden som skal åpnes for feiring av massen, åpnes fra høyre til venstre.
Kan sakristen se i tabernaklet for å se om de trenger å plassere en større vert for å bli båret opp?
Ja, det er mulig.
Er denne personen ansvarlig for å vedlikeholde alterintøy også?
Ja, en Sacristan opprettholder vanligvis også alterlintøy. Dette inkluderer å holde den i god form, stryke den, lagre den, etc.
Må jeg søke skriftlig om stillingen som sakristan?
Bruksmetoden avhenger av prestegjeldet, så spør pastoren din. I den katolske kirken nå, krever imidlertid alle frivillige en bakgrunnssjekk og klasse for å holde barna trygge, som må oppdateres hvert annet år.
Hvordan holder jeg på Chalice?
Hold Chalice med hansker og ikke rør den, da den er hellig. Bare en prest kan ta på den med hendene.
Må jeg bruke hansker når jeg vasker kelken?
Nei, du trenger ikke hansker. Vær imidlertid veldig forsiktig ettersom det er kostbart med kalk.
Bli kjent med prestene og andre aktive medlemmer av kirken din. Du jobber ofte med dem.
Bruk passende klær. I motsetning til alteretservering, vil du ikke bruke en kappe, så kle deg fint for kirken.
I noen tilfeller, spesielt hvis du tar på deg denne rollen i en katolsk skole for skolemasser, er det to sakristaner som deler stillingen.
Husk at du vanligvis ikke vil få betalt for å være sakristan. [4]
solperformance.com © 2020