Slik forbedrer du forståelsen av forskjellige religioner

Å forstå og knytte kontakt med mennesker av forskjellige religioner kan være en morsom og interessant måte å lære om historie og verden rundt deg. Å ha en grunnleggende forståelse av hva andre mennesker tror på, vil hjelpe deg til å ha bedre og mer tilfredsstillende samtaler med dem. Du vet aldri når du kanskje lærer noe nytt!

Leser om religioner

Leser om religioner
Søk på nettet etter hver tro du er interessert i å lære om. Nettsteder som BBC, United Religions Initiative og andre organisasjoner vil ha generell bakgrunnsinformasjon om en religion, inkludert grunnleggende historie, kjernetro, nylige hendelser, høytider og geografisk konsentrasjon.
  • For eksempel kan du være interessert i å lære om buddhisme, jødedom og islam. Et raskt søk om historien til disse religionene vil gi mange resultater.
  • Det kan være nyttig å dele denne forskningen inn i seksjoner som historie, fremtredende skikkelser eller kjernetro. Alternativt kan du velge bare ett av nettstedene som er nevnt over for å gjøre all lesningen du kan. Dette vil holde forskningen fokusert.
Leser om religioner
Søk etter og les nøye religiøse publikasjoner sponset av hver religion. Mange religiøse organisasjoner har publikasjoner på nettet direkte fra sine ledere som diskuterer aktuelle hendelser i kirken og viser tilbake til deres viktigste kjernetro. Mange religiøse ledere er aktive på nettet, spesielt på sosiale medier nettsteder, så sjekk ut kontoer på sosiale medier for lenker til meningsfulle artikler og kommende begivenheter eller høytider. [1]
  • Nettsteder som den katolske https://www.vaticannews.va vil ha informasjon om aktuelle hendelser og lære.
  • Hvis du vil lære mer om jødedom, kan du sjekke https://jps.org/, som har et stort ressursbibliotek med jødiske publikasjoner.
Leser om religioner
Les den hellige boken om en religion som interesserer deg. De fleste religioner har en tekst eller et sett med tekster som har alle religionens lære og historier. Normalt er disse bøkene ganske lange og sammensatte. Hvis du virkelig er interessert i en religion, kan du lese deres hellige bok (eller noen deler av den som interesserer deg). Dette vil gi deg en god ide om hvordan religionen er satt opp.

Blir involvert

Blir involvert
Delta på en gudstjeneste. Hvis det er en religion som du er spesielt interessert i å lære om, finn et sted for tilbedelse i nærheten og delta på en av deres tjenester. Her vil du kunne se troen på praksis og delta i en tilbedelse. Det er også et flott sted å knytte forbindelser og møte nye mennesker. [2]
Blir involvert
Ha en samtale med noen av en annen tro. For å utdype din forståelse av en religion, sett deg ned og snakk med noen av en annen religion. Still dem spørsmål om deres tro og hvordan de utøver sin religion. Svar på spørsmål du måtte ha om ditt.
  • Du kan for eksempel stille spørsmål som "Hvor mange ganger per uke tilbeder du?" eller "Hva er din favoritt religiøse ferie og hvorfor?" eller "Hva betyr din tro for deg?"
  • De vil sannsynligvis ha spørsmål om din tro også, og du bør svare dem etter beste evne.
Blir involvert
Møt med en religiøs leder. Hvis du har mer komplekse spørsmål om grunnlaget eller historien til en religion, eller hvis du er forvirret av dens praksis, kan du opprette en avtale for å møte en leder av den religionen. De er godt utdannede og bør ha svarene på de fleste av spørsmålene dine.
  • De kan henvise deg til litt mer lesing eller forskning for å svare på spørsmålene dine. Vær forberedt på å forlate med litt lekser.
Blir involvert
Lytt til musikk fra religionen. Kulturelle aspekter ved en religion er veldig viktige, og mange religioner har spesifikk musikk som de innlemmer i tilbedelse. Å lytte kan gi deg en ide om religionens stemning når det gjelder tilbedelse, og ordene (hvis det er noen) kan kommunisere historier fra religionen. [3]
Blir involvert
Registrer deg for et nettkurs om religion. Å ta et online kurs vil gi deg et mer strukturert middel for å lære om religion. Mange høyskoler tilbyr klasser på nettet som vil fungere med timeplanen din, og som kan fullføres på fritiden. Du kan også finne alternativer på nettsteder som Coursera. [4]
Blir involvert
Delta på fellesskapsforedrag. Noen samfunn, spesielt de med en variert befolkning, vil sponsere foredrag av forskjellige religiøse ledere. Disse samler mennesker med ulik tro for å få en samtale om religion og samfunn. Sjekk lokale kirke- og samfunnskalendere for å se om det er noen kommende du kan delta på. [5]
Begynn alltid med å studere religionens historie.
Husk at det er et seriøst grunnlag for religioner som bare brukes som stanselinjer i Vesten - det er mye mer til Rastafarianisme enn ugras, for eksempel.
Snakk med lærde både fra og utenfor religionen du studerer. Det er viktig å ha flere perspektiver.
Vet at ingen religion er en monolit. De fleste religioner har mange forskjellige kirkesamfunn og sekter.
Vis alltid respekt og vær høflig når du diskuterer religion. Dette er et veldig personlig emne og bør håndteres med omhu.
solperformance.com © 2020