Hvordan leve for i dag

Kanskje har du en dag på vei som vil være din første gratis dag på lenge, og du vil få mest mulig ut av det. Kanskje du tenker på de dagene du våkner og føler deg rart til stede, glad for solskinnet, synger for deg selv og vil vite hvordan du kan ha flere av dem. La i dag være dagen du slipper bekymringer og omfavner glede og ettertanke. Slipp deg selv, gå deg vill, sakte ned og nyt øyeblikket. Gjør som den romerske dikteren Horace sa, og "plukk dagen", carpe diem, den er moden for å ta.

Å gå seg vill og gi slipp

Å gå seg vill og gi slipp
Wander. Gå ut i verden til fots, hvis været tillater det. I stedet for å lage en plan, la føttene dine bære deg rundt. Gå til et nabolag du sjelden besøker, eller en park. Ta en buss og gå rundt et sted du ikke bruker mye tid. Bruk så mye tid på føttene og uten et kart eller en telefon som du komfortabelt kan.
 • Hvis du finner ut at du automatisk tar ruter du alltid tar, programmerer du på nytt. Ta for eksempel en vanlig rute, men ta en avgjørende feil sving.
 • Ta et kart og tegne en form på det med lukkede øyne. Følg nå "ruten" du tegnet gjennom byen så nært du trygt kan.
 • Ring en venn og spør dem hva deres favorittpoeng i byen din er. Be om veldig grove veibeskrivelse og se om du kan finne det før solnedgang.
 • Du kan gjerne ombestemme deg når som helst og gå i veibeskrivelse som tiltrekker deg. Du går seg vill for å leve fullt ut, ikke vedta en streng plan.
Å gå seg vill og gi slipp
Velg dører du vil gå inn. Ta de mulighetene du får i dag, enten det er invitasjoner fra venner eller prøver i matbutikken. Ikke gjør noe som får deg til å føle deg virkelig feil, men oppmuntre deg til å prøve nye ting. Si "ja" til mer enn du pleier, og du kan overraske deg selv.
Å gå seg vill og gi slipp
Angi flyttilstanden. Gjør arbeid som tvinger din oppmerksomhet fullstendig. Ikke ta deg tid, men la deg fokusere så lenge du naturlig kan. Lek musikk, lese, skrive, danse, gå eller jobbe på et prosjekt eller hobby. Flyttilstand betyr at du er i øyeblikket, kreativ, fokusert og utelukket.
 • Hvis du ikke har noe arbeid eller hobby som helt kan oppta oppmerksomheten din, kan du jobbe med å utvikle en.
 • Velg et prosjekt som involverer dine mest utviklede ferdigheter og er meningsfullt for deg.
 • Fjern distraksjoner. Ikke sjekk e-posten din, nettsteder eller telefonen mens du jobber.
 • Hvis du var produktiv, mistet oversikten over tid og følte deg bra etter jobb, var du i flytilstand.
Å gå seg vill og gi slipp
Bruk tid alene. Du kan være alene offentlig eller privat alene, men ta litt tid. Hvis det meste av ensom tid brukes på en bestemt måte, finn en annen måte å bruke den på. Hvis du for eksempel jobber hjemmefra, kan du reise et annet sted for å være alene. Besøk et bibliotek, et museum eller ta deg ut til lunsj.
 • Bruk tid bort fra telefonen og datamaskinen. Å glemme dine ordinære forpliktelser vil hjelpe deg å leve i øyeblikket.
Å gå seg vill og gi slipp
Øv tilgivelse. Velg å gå videre fra følelse av harme. Ingenting tar deg bort fra nåtiden som bolig i fortiden. For å fjerne din harme dag, lag en liste over mennesker som har skadet deg, eller hvis det er en person sterkt i tankene dine, skriv bare det navnet. Bruk litt tid på å tenke på hvor mye de såret deg, og hvilken effekt det har hatt på deg. [1]
 • Bestem deg for å forsøke tilgivelse. Si det høyt hvis det noen ganger hjelper deg.
 • Spør deg selv hva du vet om personen som skadet deg. Forsøk å rekonstruere belastninger, press, traumer og frykt som denne personen har opplevd.
 • Slipp sinne. Tillat deg selv å føle medfølelse med personen som gjorde deg urett. Du trenger ikke å forene dem, bare la deg føle litt velvilje overfor dem.
 • Tilgivelse kan ha en positiv effekt på din helse og velvære. Hvis du velger å tilgi et svik, kan du redusere blodtrykket, forbedre din hjertehelse og redusere angsten og depresjonen. [2] X pålitelig kilde Mayo Clinic pedagogisk nettsted fra et av verdens ledende sykehus Gå til kilde

Sakker farten

Sakker farten
Dekonstruer dine vanlige prosedyrer. I stedet for å kjøpe lunsj, kjøp dagligvarer og lag et måltid. For å kjøpe ingredienser, gå et sted du kan kjøpe dem, for eksempel en hjørnebutikk, et bondemarked eller en matbutikk. Kjøp så mange deler av måltidet fra bunnen av som du kan.
 • For eksempel, hvis du vanligvis vil kjøpe en kyllingesandwich, kan du vurdere å bake brød, passe litt kylling og lage fersk majones og raske sylteagurk.
 • Besøk en fruktbar frukthage og plukk frukt som er i sesongen. Spis litt, stek litt, frys litt, og lag saus av resten.
Sakker farten
Gjør ingenting. Å leve fullt om dagen betyr ikke å fylle ut alt det tomme stedet. Gjør ingenting, eller gjør en ting om gangen. Når du spiser, fokuser du på maten. La tankene vandre. Det er sannsynlig at du husker ting du trenger å gjøre når tankene dine vandrer: noter dem og fortsett å gjøre ingenting.
Sakker farten
Øv mindfulness. Så mye av å leve om dagen betyr å tillate deg å være åpen i øyeblikket. La deg være sårbar for tanker, sanser og følelser som kommer til deg. Heller enn å tolke eller dømme dem, la deg lene inn i dem. [3] Hvis du føler at du blir bekymret, distrahert eller ulykkelig, gjør øvelser som hjelper deg å gjenvinne nåtiden.
 • Nevn følelsene som kommer til deg. Ikke lukk ubehagelige tanker eller følelser, men si hva de er, og hva du tror førte dem opp.
 • Du trenger ikke å gå dypt, faktisk ønsker du å unngå spiralering til negative tanker. Negative tanker fører vanligvis ikke andre steder, men tilbake til seg selv, så det er viktig å gjenkjenne dem og la dem gå.
 • Gjør oppmerksomheten mot sansene dine. Legg merke til hva du kan se, lukte, høre og føle i øyeblikket. [4] X pålitelig kilde Mayo Clinic pedagogisk nettsted fra et av verdens ledende sykehus Gå til kilde
 • Føl pusten som kommer inn og ut av deg. Ta dypt pust og la dem sakte ut. Fokuser bare på pusten en stund. [5] X pålitelig kilde Mayo Clinic pedagogisk nettsted fra et av verdens ledende sykehus Gå til kilde
 • Slapp av hele kroppen ved å spenne og slappe av hver muskel etter tur.

Å føle godhet

Å føle godhet
Fokuser på kroppen din. Bruk klær som føles godt på huden din. Spis mat som får kroppen til å føle seg energisk. Unngå overspising eller overspising. Ta en lur hvis du føler deg trøtt. Trening. Ta en dansekurs, sykle eller gå på en rask og rask spasertur.
 • Hvis du ikke kan fortelle hva kroppen din vil, gjør du noen mindfulness-øvelser. De vil hjelpe deg med å sette deg tilbake i kroppen din.
 • Få en hel natts søvn. Sov uten alarm, og gjør rommet ditt så mørkt som mulig.
Å føle godhet
Øv takknemlighet. For å leve for i dag, fokuser på det du har. Sett pris på tingene som gjør hver dag til deg. Når noen gjør noe du setter pris på, takk for dem. La alle du elsker vite en ting du elsker om dem. Lag en liste over ting du er takknemlig for, og del den med de du elsker.
 • Hvis det skjer noe på din dag som du setter pris på, skriv det ned, tittel på det og inkluder så mange detaljer du kan, inkludert hvordan det ble til og hvordan det fikk deg til å føle deg. [6] X Pålitelig kilde Greater Good in Action Et initiativ fra UC Berkeleys Greater Good Science Center som fremmer vitenskapsbasert praksis for et meningsfylt liv Gå til kilden
 • Lag en liste over mennesker du er takknemlig for, og skriv et brev om dagen. [7] X Forskningskilde
Å føle godhet
Kommune med andre. Bruk tid med venner eller familie på avslappende, fokuserte aktiviteter. Snakk, spis, lag eller gå på tur med noen du er glad i. Vær oppmerksom på menneskene du er sammen med: still spørsmål, og lytt til svarene deres. Klem, berør og hold hender med dine kjære.
 • Bruk tid ansikt til ansikt hvis du kan, men ring også en kjær på telefonen hvis de er i tankene dine.
 • Kommune med en mengde. Gå til en konsert, en klubb, en kirke, et sportsarrangement, en protest eller et rally. Juble, synge, flytte og synge med andre. Gå til et arrangement du føler deg velkommen til, slik at du kan delta i gruppefølelsen.
Å føle godhet
Bruk tid på å glede deg over kunsten. Å ta dyp oppmerksomhet til kunsten kan fremkalle en tilstand av økt oppmerksomhet. Ved å ta hensyn til bilder, lyder, mønstre og teksturer, kan du oppleve dyp følelse uten skjønn. Besøk et museum, hør på musikk og les poesi.
 • Ikke tvang deg selv til å forstå eller analysere det du ser, hører og leser. Ikke tving deg selv til å glede deg. La deg i stedet slappe av og ta hensyn til den sensoriske informasjonen du mottar.
 • Hvis du har problemer med å være til stede med kunst, kan du prøve å legge merke til fem ting om det du opplever. Hvis du ser på et maleri, kan du prøve å skille penselstrøkene. Hvis du leser et dikt, må du legge merke til vokalene og se om de gjentar seg.
Å føle godhet
Vær utenfor. Bruk tid i solen for å forbedre humøret og føle deg til stede i kroppen din. [8] Besøk en park, skogen, stranden eller et annet naturlig miljø for å redusere stresset. [9] Bruk tid ute uten å gjøre noe annet. Ikke hør på musikk eller snakk på telefonen.
 • Du kan også tilbringe tid ute som en del av hverdagens aktiviteter. Hvis du har noe du trenger å gjøre, kan du spørre deg selv om du kan gjøre det utenfor.
Å føle godhet
Gjør noe du ikke har gjort før. Hvis du føler deg avslappet, oppmerksom og fornøyd med dagen din, er du kanskje klar for spenningen med å gjøre noe nytt. Lag en liste over fem ting du aldri har gjort: steder du ikke har gått, ting du ikke har sagt, måter du kan delta på offentlige eller sosiale sfærer du ikke har prøvd.
 • Spør deg selv: Har jeg noen gang hatt en vennlig samtale med min venn om vår forskjellige politiske tro? Har jeg noen gang fortalt en vits i klassen eller på jobb? Har jeg noen gang vært den første personen som stod opp og danset på en fest?
 • Spør: Har jeg noen gang memorert en sang for å synge for meg selv? Har jeg noen gang skrevet et brev på papir til moren min? Har jeg noen gang brukt en dag på å sykle i stedet for å kjøre bil?
 • Spør: Har jeg ridd en hest? Har jeg laget mine egne kort? Har jeg reist med tog?
 • Du vet hva du kan gjøre når du blir litt redd for frykt.
solperformance.com © 2020