Hvordan opprettholde god åndelig helse

For å opprettholde din åndelige helse, delta i regelmessige andakter som bønn og meditasjon. Vær oppmerksom på dine daglige aktiviteter, og hold kontakten med kroppen din, følelsene dine og følelsen av tilknytning til alle vesener. Flytt deg utover frykten og ambisjonene dine ved å gjøre godt arbeid for andre og være empatisk med deres bekymringer.

Opprettholde en åndelig praksis

Opprettholde en åndelig praksis
Meditere og be. Bønn og meditasjon er aktiviteter du kan delta i hver dag, eller mange ganger om dagen. Ved å integrere den i din daglige rutine, kan du opprettholde din åndelige helse på samme måte som du opprettholder din fysiske helse. Be eller meditere selv eller med en gruppe.
 • Bli med i en bønnegruppe der du tilbeder.
 • Samle deg med en yoga- og meditasjonsgruppe i parker og andre naturlige steder.
Opprettholde en åndelig praksis
Ta månedlige eller årlige utflukter for å koble deg opp igjen i din åndelighet. Det er viktig å ha en daglig rutine, men du vil ikke bare gå gjennom bevegelsene. For å bryte vanene dine og få et nytt perspektiv, gå til et nytt sted og bruk lengre tid på å arbeide etter din åndelige praksis.
 • Gå på en stille meditasjonsretrett.
 • Ta en tur med en kirkegruppe.
 • Gjør en pilegrimsreise til et hellig sted.
Opprettholde en åndelig praksis
Studer kjernetekster og samtidsbruk. Les de tidligste tekstene i din tro tradisjon, som Toraen, Tripitaka eller Koranen. Prøv å lese litt hver dag. Bli med i en lesegruppe eller skaff deg en studiekompis som holder deg tidsplan.
 • Hvis du er interessert i åndelighet på tvers av religiøs tro, kan du lese tekster fra mange trosretninger.
 • Les lyrikk og sangtekster inspirert av kjernetekstene til din tro.
Opprettholde en åndelig praksis
Reflekter over troen din. I stedet for å være en passiv troende, må du opprettholde din åndelige helse ved å stille spørsmålstegn ved, bekrefte og revidere prinsippene for din tro.
 • Skriv ned de tingene du holder for å være sanne, og skriv litt om dem.
 • Hvis noe plager deg, ikke skjul det for deg selv. Del det med noen du stoler på, og diskuter bekymringene dine sammen.

Koble til med skapelsen

Koble til med skapelsen
Tilbring rolig tid i naturen. Ta kontakt med den naturlige verdenen ved å gå på turer. Finn rolige steder å sitte og observere planter, dyr og skyer. Slå av telefonen slik at du kan stille tankene dine. Ikke sjekk tekstene dine eller ta bilder.
 • Takk for skjønnheten i alt det du ser.
 • Ta med deg en journal og skriv noen få ting hvis du er så rørt.
 • Ta campingturer slik at du kan våkne langt fra sivilisasjonen.
Koble til med skapelsen
Foster empati for andre. Utvikle empati overfor alle mennesker ved å være nøye med menneskene som omgir deg. Lytt nøye under samtaler, og spør deg selv hvordan personen føler seg og hva det er de ønsker. Utvid empatien du føler for de du kjenner til å omfatte de du ikke har møtt - folk på gaten, eller folk du har lest om i avisen. [1]
 • Når du opplever å føle forakt, avsky eller hat mot andre, ta pusten dypt og prøv å se ting fra deres perspektiv. Tenk på hva de kan ha lidd, på hva de frykter og på tingene som gir dem følelser av glede og sikkerhet.
Koble til med skapelsen
Uttrykk deg kreativt. Kreativ utforskning vil styrke din åndelige forståelse. Å lage ting bruker deler av tankene dine som bare å reflektere ikke. Prøv å synge, danse, bake, dekorere, male, skrive og til og med hagearbeid. [2]
 • For inspirasjon kan du besøke moskeer, kirker, templer og andre andaktsteder som har vakre kunstverk, arkitektur eller musikk.

Gjør gode gjerninger

Gjør gode gjerninger
Frivillig. Å fokusere på andre vil hjelpe deg å utvikle deg selv. Finn en sak du bryr deg om, og doner fritiden din til den. Se på lokale organisasjoner som kan bruke frivillige, starte en innsamling eller starte din egen frivillighetsgruppe. [3]
 • Frivillig på et hjemløst ly.
 • Lær gratis ESL-klasser til innvandrere.
 • Bli involvert i din lokale fagforening og hjelp andre arbeidere i ditt felt.
Gjør gode gjerninger
Vær snill mot andre. Vær god for alle bekjente, men vær spesielt snill med de nærmeste deg. Administrer dine egne følelser slik at du ikke tar dem ut på andre. Unngå vold med mindre det er helt nødvendig å forsvare deg selv eller en annen. Hjelp folk som trenger hjelp.
 • Sjekk inn om du ikke er sikker på hvordan du best kan hjelpe de du er glad i, men gi ideer. Si: "Jeg har fri søndag hvis du vil la meg trimme de hekkene for deg - men hvis du heller vil at jeg skal få noen ærend for deg, kan jeg gjøre det i stedet."
Gjør gode gjerninger
Utvikle en sterk følelse av takknemlighet. Bruk litt tid hver dag til å reflektere over alt arbeidet andre gjør for deg. Uttrykk takknemlighet for dem til deg selv. La dem få vite hvor takknemlig du også er. [4]
 • Når noen har gjort noe for deg, takk dem. Fortell dem hvordan de har hjulpet deg slik at de kan føle oppriktigheten i takknemligheten din.
 • Skriv noe du er takknemlig for i dagboken hver dag, eller nevn det under en daglig bønn eller selvbekreftelse.
 • Føl deg takknemlig for de gode følelsene du får fra godhet mot andre. Føl deg takknemlig for at du kan delta i deres liv, og de i ditt.
Hvordan kan jeg lære å meditere?
Sitt stille i en behagelig stilling og pust sakte med hendene på knærne eller magen. Fokuser på en fredelig tanke. Du kan også lære å meditere gjennom en app eller en online tutorial, eller wikiHow-artikkelen How to Meditate.
Hvordan kan jeg lære å føle meg bedre om meg selv?
Det kan være et vanskelig spørsmål, fordi det å bekymre deg for hvordan du skal føle deg bedre, bare gjør deg mer involvert og ulykkelig. Fokuser i stedet på å hjelpe andre ... eller kanskje ta opp en hobby og flytt oppmerksomheten fra deg selv på den måten. Det beste tipset er å se bort fra å tenke på å føle deg bedre i det hele tatt og bare bli opptatt med ting utenfor deg selv.
Hvordan kan jeg demonstrere moralsk og åndelig helse?
Du demonstrerer moralsk og åndelig helse ved å gjøre de riktige tingene. Vær ærlig og snill. Hjelp andre. Del hva Gud har gjort for deg med noen andre.
Hvordan skal vi føle oss etter å ha gjort disse tingene?
Du vil mest sannsynlig føle deg opplyst, med en fredelig følelse av glede og lykke.
Hvordan hører jeg på den indre stemmen min?
Sett deg ned i et rom uten distraksjon, og snakk sakte mentalt til deg selv, som med en annen person. Lytt så.
Hva menes med "åndelig helse"?
Åndelig helse er definert som å ha medfølelse, evnen til kjærlighet og tilgivelse, altruisme, glede og oppfyllelse. Din religiøse tro (om noen), verdier, tro, prinsipper og moral definerer din spiritualitet.
Hva kan jeg gjøre når en nervøs følelse i magen får meg til å føle meg syk?
Ta dypt pust. Dette vil roe deg. Få litt frisk luft og nippe til kullsyreholdige væsker. Dette vil avgjøre magen.
Hvilke tegn betyr at du kan si at en person er åndelig sunn?
Tegnene du vil se inkluderer: 1. De er ikke usikre på troen sin. 2. De begrenser ikke unødvendig annen tro. 3. De er generelt håpefulle. 4. De har ingen problemer med å snakke om sin tro.
Du trenger ikke å identifisere deg med en viss tro eller religion for å være åndelig. Finn din sanne, personlige tro og moral og bruk disse.
solperformance.com © 2020