Hvordan fremme kompetanse ved å bruke hverdagserfaring

Et år gammelt barn bryr seg ikke hvor mange ganger han eller hun faller ned når det gjelder å lære å gå. De fleste foreldre får et like stort spark fra det vedvarende fallet og står opp igjen som de gjør det store øyeblikket og det første ustabile skrittet blir tatt. Og før lenge, kjører det barnet. Når vi blir litt eldre, begynner ego å sabotere læringsprosessene våre. Vi blir hengt opp med å presentere et godt bilde til enhver pris, og vi ønsker ikke at andre skal være klar over vår evne til å "falle ned" i løpet av læringsprosessen. Dette gjelder spesielt mennesker som har et "fast" konsept for hva som skaper suksess (ideen om at suksessen din er begrenset eller fastlagt av talentene du gjør eller ikke har). Vanligvis skjer noe som dette: Slik kan du fremme kompetanse hos barn ved å stole på hverdagens opplevelse.
Oppmuntre til vekst ved å pleie lysten til å fortsette å prøve. Kompetanse bygges ved å lære nye ferdigheter og bli bedre på ferdighetene man allerede har.
Fremme sunne holdninger om fiasko. Svikt kan være en mulighet til å vise vårt metall - det krever mot, visdom, utholdenhet og transcendens - alle skinnende dyder. Ikke bare gir svikt informasjon om hva som ikke fungerer, det fremmer også karakterutvikling. Det er mange veier for å oppmuntre kompetanse. Livet er et laboratorium, og muligheter for å lære holdninger som fremmer kompetanse oppstår uten forvarsel.
Vær objektiv. Foreldre kan forberede seg på å lære ferdighetene ved først å se objektivt på sine egne holdninger om fiasko og suksess.
  • Tok du en dårlig beslutning i dag? Snakk om det, og hva du lærte av det.
  • Oppnådde du noe som krevde mye arbeid? Snakk med barna dine om hvordan du gjorde det.
  • Er det noe som skjer i livet ditt som gjør vondt i egoet ditt? Vis barna hvordan du vil takle det på en sunn måte. Du kan til og med høre på ideene deres om hvordan de skal takle det effektivt.
Trekk på andres erfaringer. I tillegg til å bruke egne erfaringer, kan foreldre trekke fra livet til mennesker de kjenner. Dwecks bok om tankesett er full av historier om mennesker vi alle kjenner gjennom media som ble suksessfulle av utholdenhet og håndtering av fiasko på sunne måter.
  • For eksempel - visste du at Michael Jordan, tidenes største basketballspiller, ble kuttet fra basketbanen på videregående skole fordi han ikke viste tilstrekkelig dyktighet? Moren hans brukte det som en mulighet til å lære viktigheten av "disiplin" - utviklende mestring gjennom fokusert praksis.
Bruk konflikt som en leksjon, ikke noe å være redd for. Familiekonflikt gir store muligheter til å lære holdninger som fremmer kompetanse. Konflikt identifiserer raskt deltakernes tenkestil. Etter at konflikten er over, skal debrief og gi mennesker en mulighet til å forstå hverandres synspunkter. Undersøk din egen tenking høyt, og hvordan det kan ha ført til et bedre resultat å tenke annerledes om det.
Samle historier, som familie, om mennesker som oppnådde kompetanse ved å akseptere behovet for å fortsette å prøve til tross for fiasko. Se etter "suksesshistorier" på internett.
Samle tilbud. Klipp ut artikler fra avisen om folk som vedvarte til de hadde fått et godt resultat. Inviter folk til middag som har møtt og overvunnet utfordringer i livet.
Finn ut hvordan barna dine planlegger å løse problemer. I stedet for å gi barna råd om hvordan de kan løse problemene sine, kan du spørre dem om planen deres. Spør dem også hvorfor de har valgt den bestemte planen. Bare vent til å se hva som skjer - det kan gi en god mulighet til å diskutere hva som kan læres av fiasko og suksess.
Gi tilbakemelding. Endelig er det mange ganger når barn er strålende. Dette er tider for å gi tilbakemelding ikke om å være strålende, men om hva de gjorde for å gi en så fantastisk ytelse.
  • “Du øvde det pianostykket om og om igjen til du kunne spille det med lukkede øyne. Jeg er så stolt av ditt gode arbeid. ”
  • “Broren din la mye lyd, og du ble ikke engang sur. Du fokuserte bare på leksene dine. ”
  • “Jeg liker hvordan du jublet for lagkameratene dine, selv når de var så frustrerte at de hadde vanskeligheter med å spille bra. De må være glad for at du er på laget deres, akkurat som jeg er glad for at du er på laget mitt. ”
solperformance.com © 2020